Tadić se susreo sa Papandreuom

Predsednik Srbije Boris Tadić zahvalio se grčkom premijeru Jorgosu Papandreu na podršci koju ta zemlja pruža državama zapadnog Blakana na putu ka EU.

Izvor: B92

Utorak, 10.11.2009.

18:29

Default images

Tokom razgovora u Atini, Tadić je zahvalio na inicijativi grčkog premijera unutar Evropske unije da zemlje zapadnog Balkana do 2014. godine postanu punopravne članice Unije, saopšteno je iz kabineta predsednika Republike.

Tadić i Papandreu razgovarali su i o evropskim integracijama Srbije, viznoj liberalizaciji koja je za našu zemlju sve izvesnija, zatim o borbi protiv organizovanog kriminala, bilateralnim odnosima i situaciji u regionu.

Razgovor sa Papandreuom prethodi Tadićevom odlasku u Rim, gde će razgovarati sa predsednikom Italije Đorđom Napolitanom.

Tadić će u Rimu predvoditi delegaciju Vlade Srbije na samitu vlada dveju zemalja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

9 h

Podeli: