Suđenje Karadžiću 26.oktobra

Suđenje Radovanu Karadžiću počeće pred Haškim tribunalom u ponedeljak, 26. oktobra, saopšteno je u Hagu.

Izvor: B92

Četvrtak, 15.10.2009.

10:51

Default images

Bivši predsednik Republike Srpske optužen je za genocid i zločine protiv čovečnosti nad Muslimanima i Hrvatima, kao i za uzimanje međunarodnih talaca tokom rata u BiH u periodu 1992-95. Proces će početi uvodnom rečju optužbe, za koju je tužilac Alan Tiger zatražio dva dana. Optuženi Karadžić je najavio da će i on održati uvodnu reč na početku procesa i zatražio za to onoliko vremena koliko dobije Tužilaštvo.

Karadžić se protivio početku procesa, ali je apelaciono veće Tribunala odbilo njegovu žalbu. U objavljenom podnesku, Karadžić je upozorio Tribunal da "neće učestvovati u 'suđenju-predstavi'", ako mu sud ne bude dao dovoljno vremena da se pripremi.

Karadžića su krajem jula prošle godine u Beogradu uhapsile vlasti Srbije, a u prvom pojavljivanju pred Tribunalom odbio je da se izjasni o krivici. U skladu sa pravilima Tribunala, u spis je potom uvedeno da se on ne oseća krivim.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

8 h

Podeli: