Raseljavanje Roma ispod Gazele

Grad Beograd raseliće romsko naselje ispod mosta Gazela u 13 gradskih opština, izjavio zamenik gradonačelnika Beograda Milan Krkobabić.

Izvor: B92

Petak, 07.08.2009.

01:27

Default images

"Sem četiri uže gradske opštine, sve ostale dobiće određeni broj stanovnika ovog naselja, koje čini 114 porodica sa prebivalištem u Beogradu", kazao je Krkobabić, prenosi informativna služba grada.

Krkobabić je kazao da je tender za nabavku kontejnera za smeštaj romskih porodica završen i da će isporuka početi uskoro, a da su opštine obavezane da obezbede potrebnu infrastrukturu, urede kanalizaciju, obezbede struju i vodu.

"Očekujem da ceo posao bude završen krajem ovog, a najkasnije početkom idućeg meseca, jer moramo učiniti sve da deca iz ovog naselja budu upisana u škole i vrtiće, čime će se učiniti prvi korak ka njihovoj socijalizaciji i označiti istinsko rešavanje tog problema", kazao je on.

Zamenik gradonačelnika je naveo da je Beograd "apsolutno spreman za taj zadatak".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

10 h

Podeli: