Hapšenja zbog ubistva u Valjevu

Policija je tokom noći uhapsila devet osoba koje se sumnjiče za ubistvo Željka Đedovića kao i za druga teška krivična dela izvršena u Valjevu prethodnih meseci.

Izvor: B92

Nedelja, 05.04.2009.

11:15

Default images

Hapšenje su izveli pripadnici Kriminalističke policije MUP-a iz Beograda, zajedno sa policijskim službenicima iz Valjeva i uz pomoć pripadnika Žandarmerije. Među uhapšenima je jedan pripadnik MUP-a. Predsednik Srbije Boris Tadić kaže da podžava akciju policije, i da će "svu svoju ličnu energiju ugraditi u konačno razvrgavanje veza kriminala i države".

Direktor policije Milorad Veljović je naveo da u ovom trenutku, radi istrage i daljeg rada na rasvetljavanju svih okolnosti o dešavanjima u Valjevu ne može da saopšti imena uhapšenih.

Direktor policije je rekao da će biti proverene i razjašnjene sve okolnosti u vezi sa događajima iz prethodnih meseci i da pojedinci ili grupe koje se bave kriminalom ne mogu biti iznad zakona.

"Policija će istrajati da događaji u Valjevu iz prethodnih meseci budu do kraja razjašnjeni, a svi odgovorni, bez obzira o kome je reč, budu privedeni pred lice pravde", izjavio je Veljović.

On je najavio i da će biti kadrovskih promena u Policijskom upravi Valjevo, a u vezi sa poslednjim događajima i radi boljeg funkcionisanja te uprave.

Policijska uprava u Valjevu je bez načelnika od 11. januara, kada je u penziju otišao Milenko Krstić. Dužnost načelnika od tada obavlja Krstićev zamenik Milan Simić, bivši komandir Policijske stanice u Osečini.

Željko Đedović, za čije ubistvo se sumnjiči noćas uhapšena grupa, ubijen je u petak uveče sa šest hitaca.

Njemu je pred Okružnim sudom u Valjevu u dva navrata, 2007. i 2008, bilo suđeno za podstrekavanje na ubistvo lokalnog biznismena Milana Lazarevića, ali je Vrhovni sud Srbije oba puta ukidao osuđujuće presude na 6,5, odnosno 5,5 godina zatvora, zbog procesnih manjkavosti.

U Valjevu se prethodnih meseci desio i niz oružanih pljački, razbojništava i nekoliko ubistava.

Jako obezbeđenje oko valjevske bolnice

Oko valjevske bolnice u koju je smešten policajac povređen u saobraćajnoj nesreći u petak, a koga su mediji doveli u vezu sa ubistvom Željka Đedovića, i danas je primetno pojačano obezbeđenje, a posete bolesnicima dozvoljene su samo uz posebno odobrenje.

Na Odeljenje intenzivne nege bolnice u noći između petka i subote primljen je policajac M. M. (24) iz Lajkovca koji je imao saobraćajnu nesreću u selu Markova Crkva, kada je sleteo sa puta i doživeo nekoliko preloma.

Mediji tvrde da je on povezan sa ubistvom Željka Đedovića.

Prema svedočenju očevidaca, Đedovića je ubio mlađi muškarac "u maskirnoj uniformi", koji je potom ušao u Šah klub i rekao: "Ubio sam čoveka, pozovite Hitnu pomoć i policiju", a potom se udaljio u nepoznatom pravcu.

Tadić: Odlučne akcije protiv kriminala

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je danas da će država morati da se odlučno obračuna sa svim vidovima organizovanog kriminala, kako bi mogla da garantuje građanima siguran život.

"Kao predsednik države daću ne samo najveću moguću podršku jednoj takvoj akciji, nego ću svu svoju ličnu energiju ugraditi u konačno razvrgavanje veza kriminala i države", izjavio je Tadić u Valjevu, povodom hapšenja u tom gradu.

Tadić je rekao da u ovom trenutku ne postoji nijedna institucija koja nije inficirana primesom kriminala, i da niko ne treba da pravi lažnu sliku o tome.

Policija je, prema njegovim rečima, otpočela odlučne akcije kako bi se u Srbiji u najvećoj mogućoj meri iskorenio organizovani kriminal, a u tom procesu će biti neophodna podrška Evropske unije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

12 h

Podeli: