Ignorisane odredbe autonomije?

Predlog nacrta zakona o nadležnostima Vojvodine koji su usaglasili ministri Vlade Srbije ignoriše neke od odredbi ključnih za autonomiju, saznaje “Danas”.

Izvor: B92

Petak, 27.03.2009.

00:52

Default images

Ministri u Vladi Srbije izbacili su iz verzije zakona o nadležnostima Vojvodine sve odredbe kojima se definišu izvorni prihodi i načini finansiranja nadležnosti Pokrajine, kao i odredbe o budžetu, piše “Danas” na osnovu uvida u vladin Predlog nacrta zakona i u radnu verziju tog zakona koji je načinila vojvođanska administracija.

U Predlogu nacrta koji je uradila radna grupa Vlade Srbije, odnosno ministarka pravde Snežana Malović, ministarka za NIP Verica Kalanović i ministar prosvete Žarko Obradović, izbačeni su svi elementi koji se odnose na finansiranje Pokrajine.

Predsednik Pokrajinskog odbora DS-a Dušan Elezović kaže za “Danas” da “praktično sve što su vojvođanske vlasti tražile, to su i dobile preko Predloga nacrta zakona o nadležnostima”.

Elezović najavljuje i da će se ovaj akt zajedno s Predlogom statuta naći do kraja marta pred poslanicima Skupštine Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

22 h

Podeli: