Fejt: Iskoristite decentralizaciju

Šef Međunarodne civilne kancelarije na Kosovu Piter Fejt poručuje da bi kosovski Srbi trebalo da iskoriste mogućnosti koje pruža proces decentralizacije.

Izvor: B92

Sreda, 18.03.2009.

17:33

Default images

Fejt je posle sastanka ministarske grupe za decentralizaciju ocenio da postoji napredak u pripremama za početak procesa decentralizacije i da bi Srbi trebalo da iskoriste taj proces.

"Sada je trenutak da Srbi krenu napred. Proces decentralizacije će im omogućiti najveću autonomiju i bolje uslove života na Kosovu. To, međutim, nije projekat u kojem su samo Srbi dobitnici, nego decentralizacija obuhvata i druge opštine na Kosovu. Cilj tog procesa je bolja vladavina", rekao je Fejt.

Premijer Kosova Hašim Tači rekao je na tom sastanku da je vlada odlučna da nastavi proces decentralizacije.

Na sastanku je odlučeno da budu osnovane ekipe za pripremu procesa u pet opština koje bi trebalo da budu osnovane po planu Martija Ahtisarija.

To su opštine Gračanica, Klokot, Ranilug i Parteš, a doći će do proširenja opštinskih granica za opštinu Novo Brdo.

Formirano je posebno radno telo koje će korodinisati donacije kojima će se finansirati projekti po opštinama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

15 h

Podeli: