Srbija: Uskoro nove zabrane pušenja

U Srbiji će pušenje u restoranima i kafićima biti postepeno zabranjivano tokom sledeće godine, u sklopu kampanje pod nazivom "Izbaci duvanski dim".

Izvor: B92

Utorak, 23.12.2008.

00:58

Default images

To je deo započete kampanje Ministarstva zdravlja Srbije i Instituta za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut" o štetnosti pušenja, koja je usredsređena na posledice pasivnog udisanja duvanskog dima.

Prvi deo kampanje, pod sloganom "Duvanski dim je serijski ubica", trajaće do avgusta, a drugu polovinu 2009. godine obeležiće kampanja pod nazivom "Izbaci duvanski dim".

“Cilj kampanje je da izazove aktivnu reakciju i duboko razmišljanje. Suguran sam da će i među pušačima i nepušačima biti razumevanja za ovakav način podizanja svesti građana”, smatra ministar zdravlja Tomica Milosavljević. Regionalni direktor Svetske zdravstevene organizacije za Evropu Mark Danzon ocenio je da se na osnovu statistike može reći da je duvan najveći serijski ubica i naveo je da je najvažnije uskladiti poruke koje deca o tome mogu čuti iz medija, od roditelja ili iz škole.

“Zavisnost od duvana je veoma ukorenjena. Sve dok se i deca izlažu duvanskom dimu, dok roditelji puše, imaćemo jedan začarani krug”, ukazao je Danzon.

Kampanja je usmerena na sve kategorije stanovništva, a pratiće je promotivni štampani materijali, televizijski spotovi, džinglovi i bilbordi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

102 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

12 h

Podeli: