Blic: Plata direktorke 14.000 evra

Direktorka Centralnog registra za hartije od vrednosti prošlog meseca je primila 1.200.000 dinara ili skoro 14.000 evra, nezvanično saznaje Blic.

Izvor: B92

Ponedeljak, 08.12.2008.

02:41

Default images

Sa ovim iznosom, direktorka Centralnog registra za hartije od vrednosti Vida Uzelac najplaćeniji je menadžer u institucijama koje je osnovala vlada ili u njima ima udeo. Blic nije uspeo da kontaktira s direktorkom, koja bi potvrdila ili demantovala ovu informaciju.

U Komisiji za hartije od vrednosti naveli su da nemaju ingerencije u delu koji se odnosi na određivanje visine primanja. Za to su nadležni Upravni odbor i Skupština Centralnog registra, tvrdi za Blic portparol Komisije za hartije od vrednosti Vesna Vujić.

“Obratite se Ministarstvu finansija ili direktorki. Jer, prema Zakonu o hartijama od vrednosti, Skupština koju predstavlja vlada odlučuje o upotrebi i raspoređivanju ostvarene dobiti i imenuje članove Upravnog odbora koji je samostalni organ”, rekla je Vujićeva za Blic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: