Registrovana SNS

Srpska napredna stranka od danas i formalno postoji.

Izvor: Beta, Tanjug

Petak, 10.10.2008.

13:09

Default images

Predajom 10.054 potpisa u Ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu registrovana je stranka bivšeg zamenika predsednika Srpske radikalne stranke Tomislava Nikolića.

Njen budući predsednik Tomislav Nikolić rekao je novinarima posle registracije stranke da će SNS uskoro biti najozbiljnija i najača politička partija u Srbiji.

Prema njegovim rečima, stranku su osnovali ljudi koji iskreno veruju da Srbija može da krene boljim putem, koji su željni da Srbiji pomognu i koji će učiniti sve da Srbija postane most između Istoka i Zapada i u kojoj će da žive sretnija deca.

"Srbija je konačno dobila pravi politički oslonac za sve ono što joj, u budućnosti, u odnosu sa celim svetom treba", poručio je Nikolić.

Maja Gojković osniva svoju stranku

Bivša gradonačelnica Novog Sada Maja Gojković negirala je da će se pridružiti naprednjacima i najavila osnivanje svoje stranke.
Maja Gojković je za televiziju Panonija iz Novog Sada kazala da je o članstvu u SNS razgovarala sa Aleksandrom Vučićem, ali da je odličula da osnuje svoju stranku.

Ona nije precizirala kako će se zvati stranka koju će formirati, niti da li će u njoj biti neki bivši funkcioneri Srpske radikalne stranke u kojoj je ona više godina bila potpredsednica.

Početkom godine Maja Gojković je isključena iz SRS-a i osnovala je Grupu građana "Maja Gojković" koja je na ovogodišnjim lokalnim izborima osvojila sedam odborničkih mesta u Skupštini grada Novog Sada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

12 h

Podeli: