Nikolić za ekonomski razvoj

Tomislav Nikolić izjavio je da su teme SRS-a u izbornoj kampanji ekonomski razvoj, bolji život građana i borba protiv korupcije i kriminala.

Izvor: B92

Četvrtak, 10.04.2008.

19:01

Default images

Zamenik predsednika Srpske radikalne stranke Tomislav Nikolić rekao je danas u Loznici da "agonija u Srbiji previše dugo traje", da je vreme da narod promeni vlast i pozvao građane da na predstojećim parlamentarnim izborima glasaju za radikale kako bi svima bilo bolje.

"Molim vas da pokažete želju da vam bude bolje. Ne tražimo vaše glasove zato što nemamo dobra kola i dobre plate, već ih tražimo da pokažemo da se u Srbiji i čestiti ljudi bave politikom", istakao je Nikolić na predizbornom skupu.

Pozvavši građane da promene vlast, Nikolić je rekao da narod treba da promeni i radikale ukoliko ne budu radili u njegovom interesu i dodao da građani to "neće morati da rade pošto će vlast radikala doći iz naroda".

Aktuelna vlast je od srpskog naroda stvorila "najveću sirotinju u Evropi", fabrike su zatvorene, a nezaposlenost velika, kazao je Nikolić, istakavši da u zemlji ne može biti lošije već samo bolje ukoliko SRS dođe na vlast.

On je naglasio da su radikali spremni da otvore fabrike, zaposle nezaposlene i da garantuju sigurnost svake investicije i inostranog kapitala ukoliko je u skladu sa zakonom.

"Od vas očekujem da glasate a mi ćemo vam obezbediti posao", rekao je Nikolić.

Upitavši kako je moguće da je narodu sve lošije, a funkcionerima sve bolje, on je dodao: "Kada gradovi budu puni zaposlenih, sela omladine i kada se narod obogati, i političari neka budu bogatiji".

Nikolić je istakao da Srbija hoće u Evropu, ali samo celovita, sa Kosovom i Metohijom u svom sastavu.

On je podsetio da Srbija ima 150 prijatelja u svetu, jer toliki broj zemalja nije priznao nezavisnost pokrajine.

"Jesmo mi evropeljci, ali se nešto čudno u Evropi dešava", ocenio je zamenik predsednika SRS.

On je rekao da će radikali insistirati na čestitoj i dobroj policiji, na tome da tužioci i sudije rade po zakonu, kao i da će izgraditi malu, ali efikasnu vojsku čiji će jedini zadatak biti "da štite nebo Srbije".

Nikolić je ocenio da vlast pred izbore narod uvek plaši pobedom radikala i dodao da se u "izbore meša i zapad, koji tvrdi da u slučaju pobede SRS haški optuženik Ratko Mladić nikada neće biti izručen Tribunalu".

"Mladić tamo neće biti i ako mi ne pobedimo. Da vidim i jednog predsednika koji će posle oslobađajućih presuda svima koji nisu Srbi izručiti Tribunalu", kazao je Nikolić.

Na predizbornom skupu u Loznice pročitana je poruka lidera SRS, haškog optuženika Vojislava Šešelja, koji je naveo da su predstojeći izbori najznačajniji od svih dosadašnjih, jer se na njima odlučuje o budućnsti Srbije, njenom opstanku i boljem životu svih građana.

Istakavši da je Kosovo i Metohija srce Srbije i da niko nikada ne sme da prihvati da sveta srpska zemlja pripada drugom, Šešelj je u toj poruci izrazio uverenje da će SRS imati podršku građana za očuvanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta države.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: