"LDP za vladu sa DS-om i G17 plus"

Čedomir Jovanović izrazio je danas uverenje da će LDP posle izbora ući u vladu sa Demokratskom strankom i G17 plus.

Izvor: B92

Utorak, 01.04.2008.

15:00

Default images

"Mi smo oslonjeni jedni na druge. Srešćemo se 12. maja sa Dinkićem i Tadićem i nadam se da ćemo se naći u situaciji da formiramo vladu", kazao je predsednik Liberalno-demokratske partije u razgovoru sa mladima u Centru za kulturnu dekontaminaciju.

Lider LDP-a smatra da, u suprotnom, postoji mogućnost da Srbija ponovo za premijera ima predsednika Demokratske stranke Srbije Vojislava Koštunicu, koji bi ovog puta zemlju vodio uz pomoć radikala.

LDP će, kako tvrdi, insistirati na brzim i efikasnim promenama, kao i na završavanju poslova koji Srbiju čekaju već dugo.

Jovanović je naveo da su ti poslovi pre svega ubrzanje procesa evropskih integracija, završetak saradnje sa Tribunalom u Hagu, reforma države, obrazovanja, zdravstva i socijalne zaštite.

Prema njegovim rečima, Srbija je uspela da skloni Slobodana Miloševića 5. oktobra 2000, ali njegov sistem vrednosti i dalje postoji.

Mladi su želeli da znaju kakva je politika LDP-a prema njima i na koji način će je sprovoditi.

Lider LDP-a rekao je da će ta stranka, ako uđe u vladu, najpre insistirati na formiranju agencije za mlade, koja bi vodila brigu o mladima i rešavala njihove konkretne probleme.

"Tako bismo mogli da menjamo sliku države koja je potpuno neodgovorna prema mladima", rekao je Jovanović.

On je naveo je da bi agencija za mlade morala da bude nezavisna od države, s tim što bi se finansirala iz budžeta.

"Želeli bismo da ne budemo mladim ljudima roditelji, nego da im omogućimo da preuzmu odgovornost za svoj život", poručio je Jovanović.

LDP predao listu za Novi Sad

Liberalno-demokratska partija predala je danas Gradskoj izbornoj komisiji listu sa 78 kandidata za odbornike u Skupštini grada Novog Sada.

Naziv liste je "Liberalno-demokratska partija - Čedomir Jovanović", a prvi na listi je funkcioner te stranke Nebojša Milenković.

Izborni slogan LDP-a je "Širi dalje - Novi Sad kakav zaslužujemo", a na listi se nalazi 45 odsto žena, 30 odsto mladih i 35 odsto kandidata sa visokim obrazovanjem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: