Subota, 02.02.2008.

08:35

Krevet "Lolita" povučen iz prodaje

Britanski lanac prodavnica "Vulvort" povukao je iz svoje kataloške Internet prodaje krevete "Lolita", namenjene devojčicama.

Izvor: Tanjug

Default images

To se dogodilo nakon što je jedna zabrinuta majka podigla uzbunu zbog imena koje asocira na seksualno aktivne devojčice. "Vulvort" je saopštio da osoblje zaduženo za ovu internet stranicu nije bilo svesno postojanja ove veze. U romanu "Lolita" Vladimira Nabokova iz 1955, glavni junak se upušta u seksualnu vezu sa 12-godišnjom pastorkom.

Međutim, osoblje "Vulvorta" tvrdi kako nikada čulo za ovo klasično književno delo, pa ni za dva filma koja su snimljena na osnovu njega.

Otuda kumovi nisu videli ništa loše u tome da reklamiraju kombinovani krevet od svetlog drveta sa pisaćim stolom na razvlačenje i ugrađenim ormarem pod nazivom "Lolita".

"Morali smo da pogledamo na vikipediji (onlajn enciklopediji). Sada barem znamo ko je ona", kazao je jedan od radnika "Vulvorta".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

1 d

Podeli: