"Od akcija manje od 1.000 evra"

Građani neće moći da od planirane raspodele besplatnih akcija zarade nagoveštenu sumu od 1000 evra, smatra Miroslav Prokopijević.

Izvor: B92

Sreda, 09.01.2008.

07:39

Default images

Gostujući u emisiji Poligraf Televizije B92, direktor Centra za slobodno tržište objasnio je da bi vrednost kompanija koje su predviđene za prodaju trebalo da bude 27 ili 28 milijardi evra, što je, prema njegovoj oceni, nerealno.

Prokopijević je rekao i da će prodaja NIS-a ruskom Gaspromu smanjiti fond iz kog bi se raspodeljivale akcije, a nameru da se NIS proda ruskom gigantu nazvao je "ekonomskom besmislicom“, jer je, kako je rekao, prava vrednost sprske naftne kompanije od milijardu i po do 4 milijarde evra.

"Prelazak tog kraka Južnog potoka može da donese - zavisi koliko je veliki - u cirkulaciji, negde 15 do 20 miliona evra godišnje. A ako prodate NIS za 400 do 500 miliona, znači - upropastite dve i po do tri milijarde evra, trebaju vam stotine godina da to nadoknadite. Prema tome, takvo objašnjenje potpuno je ekonomski besmisleno“, smatra Prokopijević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

16 h

Podeli: