Milosavljević: Dogovor bez štrajka

Tomica Milosavljević zadovoljan što je dogovor sa sindikatatima zaposlenih u zdravstvenoj delatnosti postignut bez štrajka.

Izvor: B92

Sreda, 19.12.2007.

16:20

Default images

U izjavi Tanjugu, ministar zdravlja podsetio je da je protokolom, koji je zajedno sa ministrom finansija Mirkom Cvetkovićem juče zaključio sa predstavnicima sindikata, predviđeno povećanje zarada za pet odsto od aprila i pet odsto na plate od septembra 2008.

Milosavljević je rekao da će zaposleni u zdravstvu dobiti novogodišnju nagradu u iznosu od 5.000 dinara, a od januara iduće godine biće im ponuđeni i stambeni krediti sa povoljnim uslovima i fiksnom kamatnom stopom za hiljadu stanova, čija se vrednost procenjuje na oko 40.000 eura po stanu.

Prema njegovim rečima, uslove za dodelu stambenih kredita zaposlenima u zdravstvu utvrdiće ministarstva zdravlja i finansija, u saradnji sa reprezentativnim sindikatima i Fondom zdravstvenog osiguranja Srbije.

"Protokol, koji je potpisan juče, rezultat je višenedeljnih priprema i veoma dobre saradnje reprezentativnih sindikata sa ministarstvima zdravlja i finansija", istakao je ministar, izrazivši uverenje da će se u tom duhu razgovori sa sindikatima nastaviti i tokom iduće godine.

On je konstatovao da potpisani Protokol ukazuje da se dogovor može postići i bez štrajkova, koji mogu biti kontraproduktvni i naneti veliku štetu korisnicima usluga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

10 h

Podeli: