"Mreža žena Srbije i Kosova"

U Beču danas počinje skup koji će okupiti žene iz sveta politike, medija i civilnog društva iz Srbije i sa Kosova.

Izvor: B92

Ponedeljak, 05.11.2007.

07:44

Default images

Uporedo s nastavkom pregovora o Kosovu, danas počinje dvodnevni skup na poziv ministarke inostranih poslova Austrije Ursule Plasnik. Međunarodni simpozijum "Oblikovanje naše evropske budućnosti, stvaranje mreže žena Srbije i Kosova" organizuje diplomatska akademija u Beču, a težište razgovora biće konkretna saradnja u oblastima kao što su obrazovanje, socijalna i ekonomska pitanja i mediji.

"Ne želimo da dupliramo pregovore o statusu, već da se usredsredimo na pitanja koja u pregovorima nisu dobila dovoljno prostora", kaže Ursula Plasnik, prenosi austrijski Prese.

Na simpozijumu će biti održane tri radne grupe na kojima će učesnice iz regiona razgovarati o strategijama saradnje u obrazovanju, medijima, u ekonomskim i društvenim pitanjima.

Najavljeno je između ostalih, učešće predsednice Fonda za humanitarno pravo Nataše Kandić, potpredsednice Privredne komore Srbije Radmile Milivojević, predsedavajuće kosovskog javnog radiodifuznog preduzeća Vjose Dobrune i direktorke najveće kosovske medijske grupe Koha Fljake Suroi.

Centralni deo simpozijuma biće sutrašnji okrugli sto u diplomatskoj akademiji, na kom će učestvovati pomoćnica šefa diplomatije Srbije Milica Delević i kosovske političarke Nekibe Keljmendi i Edita Tahiri.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: