Pobegla osmorica pritvorenika

Osmorica zatvorenika pobegla su rano jutros iz zatvora u Vršcu i za njima se intenzivno traga.

Izvor: B92

Sreda, 31.10.2007.

11:54

Default images

U južnom Banatu je proglašena budnost prvog stepena. Zatvorenici su razvalili prozore ćelije u kojoj su bili smešteni i pobegli u nepoznatom pravcu. Radnici obezbeđenja vršačkog zatvora koji su odgovorni za bekstvo u toku dana su suspendovani i protiv njih je pokrenut disciplinski postupak, navodi se u saopštenju Ministarstva pravde.

Ministar pravde Dušan Petrović kaže da su begunci koji su pobegli u zatvoru bili zbog ubistava i trgovine narkoticima.

"Ovo je vrlo jasan znak da je zatvore u Srbiji potrebno rekonstruisati i da je potrebno izgraditi po našem planu pet velikih objekata u kojima će da budu smešteni i taj plan je ostariv za četiri godine. Ta zgrada je stara oko 130 godina", kaže Petrović.

Pančevačka policija, uz pomoć drugih policijskih uprava, intenzivno traga za odbeglim pritvorenicima kako bi se ova akcija u što kraćem roku i što uspešnije privela kraju.

Zbog bekstva osam zatvorenika pojačano rade sve policijske stanice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

22 h

Podeli: