Odbor za Kosovo: Razmena uvreda

Poslanici DSS-a Marko Jakšić i DHSS-a Vladan Batić oštro se verbalno sukobili na sednici Odbora za Kosovo i Metohiju.

Izvor: B92

Utorak, 25.09.2007.

14:50

Default images

Poslanik Demokratske stranke Srbije i poslanik Demohrišćanske stranke Srbije verbalno su se sukobili na današnjoj sednici Odbora Skupštine Srbije za Kosovo i Metohiju i uputili niz međusobnih uvreda, a svađa je završena tako što je Batić napustio sednicu uz poruku da razgovor s Jakšićem nije završen.

Batić je prvo osporio prisustvo igumana manastira Zočište Petra Ulemeka na sednici Odbora, uz ocenu da bi ubuduće bio potreban ceo stadion da primi sve zainteresovane koji bi da raspravljaju o Kosovu i Metohiji. Batić je polemiku otvorio i pitanjem "kuda su nestale pare iz budžeta za Kosovo i Metohiju, ko se obogatio, kupovao stanove, kuće, imanja, džipove".

Marko Jakšić je potom optužio Batića da nije došao na sednicu da bi branio Kosovo, već da je došao da "provocira svojim romskim i ciganskim mentalitetom". Batić mu je odgovorio da će Kosovo biti izgubljeno zbog "takvih kao što je Jakšić", a Jakšić mu je uzvratio da se "švercuje" i da je "prodao partiju za jedno poslaničko mesto u parlamentu".

Vladan Batić je postavio još nekoliko pitanja u vezi s trošenjem para za Kosovo i Metohiju i napustio sednicu pošto su ostali članovi Odbora apelovali da se smire strasti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

8 h

Podeli: