Vakcine protiv hepatitisa bezbedne

Vakcine za koje je SZO preporučila obustavljanje distribucije zbog neželjenih efekata nisu se pojavile u Srbiji.

Izvor: B92

Subota, 19.05.2007.

10:31

Default images

"Svi oni koji su primili i koji treba da prime, računajući decu, mogu biti spokojni. Osumnjičena serija te vakcine se ne nalazi u Srbiji, a treba reći i da sve ispravne vakcine ne mogu bukvalno ni teoretski da oštete zdravlje, sve vakcine su atestirane u Agenciji za lekove. Tek nakon tog testa mogu se naći u prometu u apotekama i domovima zdravlja", kaže za B92 epidemiolog Predrag Kon.

Podsetimo, Svetska zdravstvena organizacija je navela da je vakcina distribuirana i na teritoriji bivše Jugoslavije i da se zbog prijave ozbiljnih neželjenih efekata u Vijetnamu obustavi distribuiranje dok se ne obave provere i ne utvrdi da li su vakcine bile uzrok neželjenih efekata.

"Na osnovu analiza Agencije za lekove i medicinska sredstva Srbije nijedna od serija te vakcine nije se našla u prometu u Srbiji, ali je 450 kutija ove vakcine dobilo sertifikat za promet u Crnoj Gori", saopštilo je Ministarstvo, kao i da u Srbiji do sada nije bilo prijave neželjenih efekata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

9 h

Podeli: