Šetnja zbog napada na novinare

Studenti žurnalistike organizovali su u centru Novog Sada protestnu šetnju povodom učestalih napada na novinare u Srbiji.

Izvor: B92

Sreda, 18.04.2007.

17:25

Default images

Šetnja studenata novosadskog Filozofskog fakulteta, pod nazivom "Odlepi i pričaj", ima za cilj da skrene pažnju javnosti na sve češće i sve brutalnije napade na novinare, kao i da pošalje poruku da novinarima nije dovoljna samo podrška kolega, već im je potrebna podrška celokupne javnosti, izjavila je Branislava Lovre iz Kluba studenata žurnalistike "Impresum", koji je organizovao ovaj skup.

Studenti su građanima delili letke, a usta su im bila prelepljena crnom izolir-trakom, čime su želeli da poruče javnosti da "treba progovoriti po svaku cenu, pa makar to odstupalo od mišljenja većine".

Transparent sa natpisom "Sloboda izražavanja se ne sme sputavati" stotinak studenata pronelo je kroz širi centar grada bez ikakvih ekscesa, uz veliku medijsku pažnju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

8 h

Podeli: