Ekonomski program DS-a

Demokratska stranka predstavila je ekonomski deo predizbornog programa te stranke za predstojeće parlamentarne izbore.

Izvor: B92

Ponedeljak, 04.12.2006.

16:09

Default images

Slobodan Milosavljević poručio je da će glavni cilj demokrata biti smanjenje nezaposlenosti, podizanje životnog standarda, podrška starima, porodici, jeftinije i povoljnije akcije uspešnih preduzeća za sve građane. Posebna pažnja biće posvećena onima koji nemaju stan, a njih je oko 317.000, kaže on.

"Stvorićemo uslove svim građanima da lakše dođu do krova nad glavom. Ukinućemo porez na kupovinu prvog stana i stimulisaćemo domaće građevinske industrije da više grade, budu konkurentniji i da se i tako i cena stanova smanji", rekao je Milosavljević.

Demokratska stranka će kroz konkretne mere ekonomske politike "pokušati da bude majka svima i da kroz ovaj program, viziju DS-a podelimo sa svima, zaključio je Milosavljević.

Kandidatkinja te stranke za poslanicu Gordana Matković rekla je da se program DS-a zasniva na ekonomskom razvoju i nesmetanom funkcionisanju tržišta, ali i merama usmerenim prema određenim kategorijama ljudi i stanovništvu koje je u začaranom krugu siromaštva.

Prema njenim rečima, jedan od fokusa programa je i obrazovanje koje je značajno za one koji mogu da izdrže u tržišnoj utakmici, ali i za siromašne.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: