Mladić, EU i izbori

Ministri inostranih poslova i odbrane Srbije smatraju da je pitanje Ratka Mladića najvećim delom političko pitanje.

Izvor: B92

Ponedeljak, 04.12.2006.

09:17

Default images

Šef diplomatije Srbije Vuk Drašković smatra da bi i pregovori o pridruženju sa Evropskom unijom mogli biti nastavljeni, pa i potpisan sporazum, i pre no što Ratko Mladić bude u Hagu, samo kada bi bila iskazana najsnažnija politička volja onih koji vode državu da Mladić mora biti uhapšen i to ne zbog drugih, već zbog naroda i države.

"Bilo bi dovoljno da se predsednik države i predsednik Vlade obrate naciji i kažu da to nije međunarodna obaveza i da to ne treba uraditi zato što to od nas traži Karla del Ponte ili zato da bismo dobili novac od Brisela, već zato što to hoćemo zbog svoje vojske, zbog svog naroda, zbog svoje istorije", rekao je Drašković.
Zoran Stankoviæ
Ministar odbrane Zoran Stanković podržao je ideju predsednika Srbije Borisa Tadića o skidanju oznake državne tajne sa zapisnika Vrhovnog saveta odbrane o Mladiću, koju je prethodno pomenuo nekadašnji premijer Zoran Živković, ali Stanković smatra da to ne treba uraditi odmah.

"Saglasan sam s Tadićem, ali posle izbora. Svi koji navode da su videli izveštaj i čitali ga nisu u pravu, izveštaj nije napisan. To nije napisano onako kako oni dobijaju neke zapisnike sa suđenja. To bi sada bilo eksploatisano kao predizborni marketing", kaže Stanković.

Stanković kaže da nisu tačna nagađanja da je Srbija primljena u Partnerstvo samo zato da bi morala da šalje vojnike u Irak ili Avganistan, ili da kupi neko naoružanje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

20 h

Podeli: