Utorak, 19.09.2006.

13:23

Koštunica-Nikolić o ustavu

Premijer Vojislav Koštunica razgovarao sa liderom Srpske radikalne stranke Tomislavom Nikolićem o neophodnosti hitnog donošenja ustava

Izvor: B92

Default images

Ubrzavanje donošenja ustava, šest godina posle 5. oktobra, kada je obećana promena ustava koji je usvojio Slobodan MIlošević, počelo je sada zbog pitanja Kosova. Kako je saopštila srpska vlada, u razgovoru je ocenjeno da je neophodno da se u najkraćem roku realizuje odluka Skupštine Srbije o donošenju novog ustava, u kome bi bilo potvrđeno da je Kosovo sastavni deo Srbije.

"Koštunica i Nikolić su zaključili da odluka Skupštine obavezuje sve državne institucije i sve parlamentarne stranke da daju puni doprinos da se odmah usaglasi i završi tekst novog ustava Srbije. To bi omogućilo pravovremeni odgovor države Srbije na mogući pokušaj nametanja rešenja za Kosovo i Metohiju", stoji u saopštenju sa sastanka.

Inače, neki analitičari smatraju da je takav potez Vlade samo deklarativan zato što nikako ne može uticati na same pregovore o statusu Kosova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

20 h

Podeli: