"Neće biti nedodirljivih bogataša"

Poreska uprava će naredne nedelje poslati pozive na adrese dvadesetak poreskih obveznika za koje se sumnja da su utajili porez

Izvor: B92

Petak, 11.08.2006.

08:16

Default images

To je prvi krug poreskih obveznika za koje se ispostavilo da se podaci o imovini ne poklapaju sa podacima o njihovim prijavljenim prihodima. Slavko Pavlović iz Sektora za kontrolu u Poreskoj upravi Srbije objašnjava da je reč o biznismenima koji imaju svoje firme, ili su u periodu od 1. januara 2003. godine do 31. decembra 2005. kupili druge firme.

Pavlović kaže da će oni biti pozvani  da daju izjavu, a ako se pozivu ne odazovu biće privedeni. U prvoj grupi biznismena pozvanih na razgovor naći će se oni čija je imovina veća od 300.000 evra, a kasnije će proveri biti podvrgnuti i obveznici sa manjom imovinom. On objašnjava da je svaki građanin koji ostvaruje prihode veće od određenog limita (prošlogodišnji limit bio je 1,2 miliona dinara) dužan  da podnese prijavu.

Ukoliko to neko nije učinio, a kupio je kuću koja vredi, recimo, 500.000 evra, a nije podneo ni prijavu za evidentiranje imovine, sumnjiv je. Pod lupom Poreske uprave najviše će biti sportisti, estradni umetnici, političari, biznismeni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: