Vizne olakšice za Italiju

Neke kategorije stanovništva Srbije od jeseni će lakše dobijati šengenske vize za ulazak u Italiju.

Izvor: B92

Sreda, 26.07.2006.

12:44

Default images

Studenti, kulturni i javni radnici, poslovni ljudi i oni kojima je neophodno lečenje u inostranstvu, od jeseni će dobijati besplatne šengenske vize za Italiju, koje će za većinu važiti godinu dana. Ministar spoljnih poslova Vuk Drasković danas je sporazum o olakšicama potpisivao sa zamenikom ministra spoljnih poslova Italije Famijanom Kručanelijem.

Zamenik šefa italijanske diplomatije Famijano Kručaneli kaže da sporazuma o viznim olakšicama pokazuje spremnost da se se Srbiji otvore vrata na putu ka EU. Ugovor ima veliki značaj, pre svega na planu politike i kulture, kaže Kručaneli: "Koliko god da je diplomatska komunikacija bitna, važna je i komunikacija među narodima, običnim ljudima. Ugovor ima i politički značaj, jer predstavlja čin političkog prijateljstva prema Srbiji."

"Taj sporazum o viznim olakšicama je daleko od željenog cilja, ali je veliki korak u tom pravcu. Italija je prva zemlja, članica Evropske unije, koje je odlučila da olakša izdavanje viza da građane Srbije. Ovo je važan dan za Srbiju", rekao je Drašković.

Intervju s Familijanom Kručanelijem možete pročitati ovde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

12 h

Podeli: