Nema saglasnosti oko sudija

Nije postignuta saglasnost poslaničkih klubova i predsednika Skupštine oko podrške kandidatima za sudije Ustavnog suda.

Izvor: B92

Sreda, 02.11.2005.

16:54

Default images

Reč je o predlogu predsednika Srbije Borisa Tadića da na mesto sudija budu imenovane bivše sudije Vrhovnog suda Dragica Marjanović i Svetislava Bulajić sa Pravnog fakulteta u Beogradu. Podsećamo, Ustavni sud već više meseci nije u mogućnosti da funkcioniše, jer nema dovoljno sudija neophodnih za donošenje bilo koje odluke.

Rasprava o imenovanju sudija Ustavnog suda – i pored toga što je predložena po hitnom postupku – ni na ovoj sednici neće biti uvrštena u dnevni red.

Prema izvorima B92 glasanje o zakonima koji su na dnevnom redu tekuće sednice planirano je za 14. ili 15. novembar, nakon čega će pred poslanicima Skupštine Srbije biti predlog budžeta za narednu godinu. Njegov tekst je parlamentu dostavljen pre dva dana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: