U BGD uhapšen osumnjičeni terorista

U Beogradu je uhapšen Abdelmadžid Bušar, osumnjičen za učešće u terorističkim napadima u Madridu marta 2004.

Izvor: B92, Beta

Sreda, 17.08.2005.

16:22

Default images

Bušar je oko 18.30 priveden kod dežurnog istražnog sudije u beogradskoj Palati pravde. Kako agencija Beta saznaje iz dobro obaveštenih izvora, u toku je saslušanje Marokanca, koju je u Palatu pravde priveden uz jake mere obezbedjenja.

Bušar (22), protiv koga je raspisana medjunarodna poternica, osumnjičen je da je pobegao iz stana u Leganesu, predgradju Madrida, neposredno pre upada španske policije 3. aprila 2004. godine. Prilikom te akcije, sedam terorista aktiviralo je eksploziv, da bi izbegli hapšenje, i pritom su svi poginuli, kao i jedan policajac.

Bušar, Marokanac po nacionalnosti, uhapšen je u utorak uveče prilikom rutinske kontrole putnika u vozu, nakon čega je prebačen u zatvor u Padinskoj Skeli. Naknadno je utvrdjeno da je u pitanju osoba za kojom je španska policija raspisala poternicu, saznaje B92.

Informaciju o hapšenju Abdelmadžida Bušara je potvrdilo i špansko ministarstvo unutrašnjih poslova. Bušar je priveden u Srbiji zbog kršenja srpskih zakona o strancima, pošto je posedovao lažne iračke dokumente sa imenom Midhat Salah, prenosi agencija Beta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

8 h

Podeli: