MMF zahteva smanjenje potrošnje

Ministar finansija Srbije Mlađan Dinkić izjavio je da MMF smatra da bi Srbija trebalo da dodatno smanji javnu potrošnju.

Izvor: B92

Nedelja, 17.04.2005.

20:54

Default images

"Iako je planirano da budžetski deficit ove godine bude samo 1,4 odsto društvenog bruto proizvoda, predstavnici MMF-a smatraju da je potrebno dodatno prilagodjavanje, kako bi bilo postignuto smanjenje platno-bilansnog deficita sa inostranstvom", rekao je Dinkić Radioteleviziji Srbije u Vašingtonu.

Dinkić, koji je član delegacije Vlade Srbije koja pregovara sa predstavnicima MMF-a, rekao je da pregovori sa MMF-om "nisu laki, jer je u igri veliki ulog". "Pregovaramo o otpisu duga od 700 miliona dolara, odnosno o okončanju trogodišnjeg aranžmana sa MMF-om, i pred nama su veoma ambiciozni ciljevi. MMF smatra da bi mi ove godine mogli da ostvarimo realni rast izvoza od 25 odsto, što nije lako postići", rekao je Dinkić.

Dinkić je naveo i da je MMF "pohvalio Vladu Srbije zbog napora na restrukturiranju privrede, privatizacije i javnog sektora".

U delegaciji Vlade Srbije su i potpredsednik vlade Miroljub Labus, ministar privrede Predrag Bubalo, guverner Narodne banke Srbije Radovan Jelašić i direktori agencija za strana ulaganja i promociju izvoza i za privatizaciju Jasna Matić i Goran Mrđa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

12 h

Podeli: