Sreda, 16.02.2005.

13:44

Vlastimir Đorđević radio za Ruse?

Vlastimir Đorđević je 1989. bio "predmet obrade" DB-a jer se sumnjalo da radi za rusku obaveštajnu službu, piše "Danas".

Izvor: B92, Danas

Default images

Državna bezbednost Srbije došla je do Đorđevića, nekadašnjeg generala MUP-a Srbije kojeg je Haški tribunal optužio za ratne zločine na Kosovu, prilikom akcije praćenja ljudi za koje se pretpostavljalo da rade za Ruse. Prema dokumentu u koji je novinar dnevnika "Danas" imao uvid, Đorđević je bio u veoma bliskim odnosima s praćenim osobama. Đorđević je te navode odbio.

Ono što slučaju može dati posebnu dimenziju je nedavna tvrdnja Vladimira Popovića da iza atentata na Zorana Đinđića, pored antihaškog lobija, stoji i deo ruske obaveštajne službe, piše "Danas".

Đorđevića haška optužnica tereti da je imao glavnu ulogu u uklanjanju tragova prilikom premeštanja leševa albanskih civila koje su ubile srpske snage bezbednosti. Pošto ga je Hag optužio, Đorđević je nestao. Sumnja se da je u Rusiji, a za njim je raspisana poternica "Interpola".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

1 d

Podeli: