Reagovanje policije na izjavu advokata porodice Boška Buhe

Izvor: B92

Petak, 31.10.2003.

17:45

Default images

Sekretarijat unutrašnjih poslova Beograd saopštio je u petak, reagujući na izjavu advokata Veljka Delibašića, povodom nepojavljivanja ključnog svedoka na suđenju takozvanoj "Makinoj grupi", da policija nema nikakve ingerencije nad svedocima. Reagujući na izjavu zastupnika porodice ubijenog generala Boška Buhe, advokata Veljka Delibašića, da nepojavljivanje svedoka tužbe Slobodana Resimića na suđenju takozvanoj "Makinoj grupi" predstavlja "stravičnu bruku i sramotu" i da objašnjenje za to treba da da načelnik beogradske policije Milan Obradović, SUP navodi da "sloboda kretanja svedoka nije ograničena, te mu je ni SUP ne može uskratiti". "Svedok se, uplašen za svoju sigurnost, posle pojavljivanja njegovog imena i pisanja o njemu u sredstvima javnog informisanja, sklonio u inostranstvo, a mi verujemo da će, kada bude dobio poziv da se pojavi u sudu, to i učiniti", navodi se u saopštenju SUP-a. "Takođe, policija Beograda nema ingerencije nad svedokom, jer je predmet prešao u nadležnost suda, pa je neprimereno govoriti o odgovornosti policije u ovom slučaju. Ukoliko se sud obrati bilo kakvom naredbom SUP-u Beograd, ona će biti izvršena", dodaje se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: