Kažnjena dva izraelska oficira

Izraelska vlada kaznila je dva visoko rangirana oficira, jer su, koristeći municiju sa belim fosforom, ugrozili ljudske živote tokom ofanzive na pojasu Gaze.

Izvor: B92

Ponedeljak, 01.02.2010.

18:48

Default images

Upotreba takvog oružja zabranjena je u naseljima. Protiv oficira je pokrenut disciplinski postupak. Najnoviji potez Tel Aviva odgovor je na izveštaj komisije Ujedinjenih nacija o prošlogodišnjem tronedeljnom sukobu u Gazi i optužbe da su Izrael i Hamas počinili ratne zločine.

Izrael nije sarađivao s komisijom koju je predvodio Južnoafrikanac Ričard Goldston i po okončanju njenog rada odbacio je optužbe da je počinio ratne zločine.

Odluku da kazni dvojicu oficira, portparol Hamasa Favzi Barhum, tumači kao priznanje izraelske vojske da je počinila ratne zločine.

"Jasno je da cionistički režim počinio ratne zločine u pojasu Gaze i ovim potezom oni pokušavaju da izbegnu krivično gonjenje Međunarodnog suda pravde”, ocenjuje on.

“Ovo priznanje cionističkih neprijatelja treba da natera međunarodnu zajednicu da pokrene tužbe protiv njihovih lidera i izvede ih pred lice pravde", smatra Barhum.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

11 h

Podeli: