"Hrvati u Šidu se osećaju ugroženima zbog radikala"

Pojedini građani hrvatske nacionalnosti u opštini Šid požalili su se da se osećaju ugroženima.

Izvor: B92

Petak, 25.08.2017.

11:41

Getty Images

Oni su to naveli nakon što je predsednik lokalnog odbora Srpske radikalne stranke i pokrajinski poslanik Vojislav Kulačanin na svom profilu na društvenoj mreži Fejsbuk objavljivao "poruke mržnje".

Jedan građanin, koji je želeo da ostane anoniman rekao je agenciji Beta da se kao građanin Šida i pripadnik hrvatske manjine oseća ugroženim i da je sramota da osoba poput Kulačanina predstavlja građane Šida, a drugi koji je takođe želeo da ostane anoniman da ga objave poput Kulačaninove podsećaju na vreme kada su radikali organizovali progon Hrvata iz Srema, početkom devedesetih godina prošlog veka.

Građani su želeli da ostanu anonimni jer se, kako su naveli, plaše za svoju bezbednost.

Kulačanin je juče skinuo spornu objavu sa svoga Fejsbuk profila, ali su građani pre toga napravili fotografije (skrinšot) te objave.

"Večeras u Šidu nastupa Hrvatsko kulturno umetničko društvo, kada će Srbi imati ista prava u Hrvatskoj?", napisao je Kulačanin 14. avgusta, a odmah potom u komentarima napisao: "Spremte se, spremte četnici", da bi sledeći komentator dodao: "Bacajte bombe, četnici".

Na Fejsbuk profilu Kulačanina, između ostalog, nalazi se i objava "Jovan Dučić - Zakržljala raso! Pesma o Hrvatima (Sinu tisućljetne kulture)".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

15 h

Podeli: