Ponedeljak, 31.08.2015.

10:00

Mađarska: Zakrčen auto-put prema AUT, kolona 30 km

Na auto-putu u Mađarskoj prema Austriji formirana je kolona vozila dugačka 30 km, jer je Austrija pooštrila kontrole na granici zbog krijumčarenja izbeglica.

Izvor: Tanjug

Default images
Foto: Tanjug

Zbog povećanog broja putnika koji se vraćaju na zapad Evrope posle završetka letnjih odmora, na mađarskoj strani, pred nekadašnjim graničnom prelazom Nikelsdorf/Hegješhalom, kolona je dostigla 30 kilometara, prenosi austrijska državna televizija ORF.

Na prelazu Šopron-Klingenbah kolona je dostigla dužinu od šest kilometara, a na prelazu Kopohaza-Dojčkrojc četiri kilometra.

Pored auto-puta M1, u Mađarskoj je zakrčena i jedna sporedna saobraćajnica kojiavodi ka granici sa Austrijom, prenosi mađarska agenciji MTI.

Nove kontrole treba da se sprovode na svim međunarodnim glavnim saobraćajnicama, tako da će glavna težišta kontrola biti i prema Nemačkoj i Slovačkoj, u saradnji sa tamošnjim policijama.

Austrijska ministarka unutrašnjih poslova Joana Mikl-Lajtner izjavila je za ORF da je Austrija pooštrila kontrolu na istočnim granicama, nakon što je prošle nedelje u napuštenom kamionu na auto-putu u toj zemlji nađeno više od 70 mrtvih izbeglica koji su došli preko Mađarske.

Zahvaljujući pojačanoj kontroli vozila, austrijske vlasti otkrile su više od 200 izbeglica, a petoro ljudi je uhapšeno zbog krijumčarenja ljudi.

Austrija se na istoku graniči sa Mađarskom, Slovačkom, Slovenijom i Češkom Republikom.

U protekla tri dana mađarska policija je uhvatila 8.792 migranta koji su pokušali da uđu u Mađarsku, većinom preko Srbije.
Foto: Tanjug
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Možda vas zanima

Nova pravila

Putnici iz Srbije neće moći u EU bez ovog odobrenja

Nacionalna asocijacija turističkih agencija Srbije (NATAS) podsetila je danas da će srpski putnici od 2025. godine morati da se prijave na Evropski sistem za odobravanje putovanja ETIAS kako bi dobili neophodno "putno odobrenje" za ulazak u zemlje članice EU.

13:35

30.5.2024.

1 d

Podeli: