Sreda, 29.01.2014.

14:34

Mala Anastasija ide na lečenje

Direktor RFZO Momčilo Babić danas je po hitnom postupku doneo rešenje o upućivanju na lečenje u inostranstvo devetogodišnje Anastasije Trajković.

Izvor: Tanjug

Default images

Lečenje je odobreno u trajanju od dva meseca, kako je i predloženo planom lečenja izabrane zdravstvene ustanove Proton Terapi Centra u Českoj, saopštila je danas Informativna služba RFZO.

Anastasija ide na lečnje uz pratnju jednog roditelja, a RFZO obezbeđuje novčana sredstava za lečenje, dnevnice, smeštaj, ishranu i povratne avionske karte.

RFZO je za danas obezbedio avionski prevoz u 18.20 sati do Praga, a po sletanju na aerodrom u Pragu, Anastasiju i njenog pratioca će sačekati vozilo koje će inostrana bolnica poslati na osnovu molbe RFZO-a.

Inače, Anastasija (9) boluje od hordoma, retke vrste tumora maksilarnog sinusa, koji se proširio na oko, a preti da zahvati i mozak. Jedini način da devojčica preživi je hitno zračenje tretmanom kojim bi se zaštitilo oko, štitna žlezda, mozak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Masovni udar: Oglasilo se rusko ministarstvo

Oružane snage Ruske Federacije izvele su grupni udar visokopreciznim vazdušnim i morskim oružjem velikog dometa na ukrajinske energetske objekte koji podržavaju rad preduzeća vojno-industrijskog kompleksa, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

13:08

1.6.2024.

1 d

Podeli: