Ponedeljak, 28.09.2009.

01:52

Konuzin: Imena ulica oslobodiocima

Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Konuzin izjavio je za beogradski list "Danas" da bi srpske ulice trebalo da nose imena svojih oslobodilaca.

Izvor: FoNet, Danas

Default images

On je u autorskom članku povodom 65 godina od početka operacija Crvene armije za oslobađanje Srbije, detaljno opisao ulogu Crvene armije u Jugoslaviji tokom Drugog svetskog rata i naglasio da je to "odgovor onima koji bi danas da ocrne sovjetskog vojnika oslobodioca".

"Dosta putujem po zemlji. Imam susrete sa veteranima. Slušam njihove priče o zajedničkoj borbi naših naroda protiv fašizma. Obilazim spomenike na zajedničkim grobnicama Rusa i Srba", napisao je Konuzin.

"Hvala vam, Srbi", poručio je Konuzin, "što vodite računa o grobovima heroja iz Drugog svetskog rata - Rusa, Ukrajinaca, Belorusa, Tatara, Kazahstanaca, Gruzina i mnogih drugih naroda njihove ogromne zemlje".

Posle rata mnoge ulice jugoslovenskih gradova nosile su imena vojnih komandanata Crvene armije, podsetio je Konuzin i primetio da su, zatim, ulice preimenovane.

"Ali, ljudi pamte. Dobijam pisma u kojima se Srbi izjašnjavaju za uspostavljanje istorijske pravde", napisao je Konuzin i zaključio da "srpske ulice treba da nose imena svojih oslobodilaca".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Nova pravila

Putnici iz Srbije neće moći u EU bez ovog odobrenja

Nacionalna asocijacija turističkih agencija Srbije (NATAS) podsetila je danas da će srpski putnici od 2025. godine morati da se prijave na Evropski sistem za odobravanje putovanja ETIAS kako bi dobili neophodno "putno odobrenje" za ulazak u zemlje članice EU.

13:35

30.5.2024.

1 d

Podeli: