Subota, 28.06.2014.

22:11

Lavrov:Donjeck sluša Moskvu, ali...

Samoproglašene Narodne republike Donjeck i Lugansk slušaju šta poručuje Rusija, ali to ne znači da će odmah i učiniti ono što im Moskva govori, rekao je Lavrov.

Izvor: Tanjug

Default images

Ruski šef diplomatije Sergej Lavrov je u obraćanju u Vestima na ruskom kanalu Rusija-1, rekao i da je jedan od dokaza da stanovnici Donjecka i Luganska slušaju glas Moskve, nedavno oslobađanje posmatrača Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS), koji su držani u pritvoru na jugoistoku zemlje.

"To je učinjeno kao odgovor na pozive patrijarha moskovskog i cele Rusije Kirila i ruskog rukovodstva, posle susreta s predsedavajućim OEBS-a, Didijeom Burkhalterom", podsetio je Lavrov.

Lavrov je, međutim, rekao i da sve to ne znači da su svi zahtevi Rusije odmah ispunjeni, preneo je Itar-Tass.

"Narod (Donjecka i Luganska) ima sopstvenu viziju, to je njihova zemlja i oni žele da budu svoji gospodari, da se usaglase sa centralnim ukrajinskim vlastima, po onim pitanjima po kojima je to moguće, a da sporazume ne ometaju sukobi", zaključio je Lavrov.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Još jedan udarac za Mađarsku

Godišnja stopa inflacije u Mađarskoj je u maju blago porasla sa aprilskih 3,7 odsto na četiri odsto, objavio je danas Centralni zavod za statistiku Mađarske (KSH).

12:14

10.6.2024.

1 d

Svet

Jako nevreme napravilo haos

Austrijsku pokrajinu Tirol zahvatilo je jako nevreme, dan nakon što je u Štajerskoj evakuisano oko 50 ljudi zbog polava koje su izazvale obilne padavine.

10:10

10.6.2024.

1 d

Podeli: