Utorak, 22.03.2011.

08:10

"Vlada da se izjasni o Libiji"

Šef poslaničke grupe LDP Čedomir Jovanović zatražio od premijera Mirka Cvetkovića da se Vlada hitno i jasno izjasni o situaciji u Libiji.

Izvor: Tanjug

Default images

Poslanici su danas u Skupštini Srbije, između ostalog, postavljali pitanja predstavnicima vlasti.

Jovanović je ocenio da je Vlada napravila veliku grešku u spoljnoj politici kada nije reagovala na Gadafijev obračun sa sopstvenim narodom, i da je grešku ponovila pred novim stradanjem civila koji sada trpe i zbog bombardovanja.

"Koliko ljudi treba da pogine u Libiji da bi naša vlast postavila pitanje odgvornosti za tako nešto kao punopravna članica UN i kao zemlja koja je trpela pod bombama. I šta radi naš ministar spoljnih poslova osim što ima puno razumevanje za susrete sa kanibalima po Africi da bi danas bio ministar spoljnih poslova koji ne može da saopšti stav države koja prva treba da osudi stradanje civila zbog toga što je i sama bila žrtva", kazao je Jovanović.

Podsetimo, zapadne sile već tri noći bombarduju Libiju, o čemu možete opširnije čitati u posebnoj vesti.

Nastavak rasprave o legalizaciji

(tanjug, arhiva)
Inače, kako je planirano, u Skupštini Srbije danas bi trebalo da se nastavi rasprava o amandmanima na predložene izmene i dopune Zakona o planiranju i izgradnji koje će omogućiti bržu i jeftiniju legalizaciju.

Tekuća sednica prvog redovnog prolećnog zasedanja počela je 2. marta.

Na dnevnom redu je oko 30 tačaka, a u dosadašnjem toku su razmotrene sve tačke u načelu. Osim legalizacije, biće pojednostavljena i procedura u slučaju izmene planskog dokumenta. Plan detaljne regulacije za izgradnju objekata komunalne infrastrukture moći će izuzetno da se donese i kada prostornim planom jedinice lokalne samouprave njegova izrada nije određena.

Lokacijska dozvola će se izdavati samo za izgradnju novih objekata i dogradnju postojećih objekata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

80 Komentari

Možda vas zanima

Nova pravila

Putnici iz Srbije neće moći u EU bez ovog odobrenja

Nacionalna asocijacija turističkih agencija Srbije (NATAS) podsetila je danas da će srpski putnici od 2025. godine morati da se prijave na Evropski sistem za odobravanje putovanja ETIAS kako bi dobili neophodno "putno odobrenje" za ulazak u zemlje članice EU.

13:35

30.5.2024.

1 d

Podeli: