Četvrtak, 21.12.2006.

16:31

Dinkić: Srednja klasa stub Srbije

Mlađan Dinkić rekao je u Gornjem Milanovcu da država mora da ojača srednju klasu, koja je stub Srbije.

Izvor: Beta

Default images

"Srednja klasa će se razviti ako budemo vodili računa o onima koji su stub društva, a to su zaposleni u zdravstvu, prosveti, kulturi, nauci, i svi ostali koji rade u institucijama koje treba da ojačaju", rekao je predsednik G17 plus na konvenciji u Gornjem Milanovcu, saopštila je stranka.

Predsednik G17 plus otvorio je u selu Prilike, kod Ivanjice, hladnjaču "Vilamet" za skladištenje malina, koju su izgradile zemljoradničke zadruge, uz pomoć Ministarstva poljoprivrede od 450.000 evra.

Dinkić je rekao da će država, ako G17 bude na vlasti, i dalje davati bespovratna sredstva staračkim domaćinstvima i podsticati komercijalna domaćinstva koja investiraju tako što će na 100 uloženih dinara država davati svojih 40 do 50 dinara.

Spreman Zakon o zaštiti životinja i prirode

Filmski reditelj Goran Paskaljević, koji je na izbornoj listi G17 plus, rekao je da je Zakon o zaštiti životinja i prirode spreman za usvajanje već na prvoj sednici saziva buduće Skupštine Srbije.

On je na konferenciji za novinare rekao da je, kao predsednik Udruženja za zaštitu životinja "SOS animals", aktivno učestvovao u pripremi tog propisa, po ugledu na evropske.

Paskaljević žali što u Ustavu Srbije nije posvećena pažnja zaštiti životinja, dodajući da u stranci G17 plus "vidi uporište za rešavanje tog problema".

"Verujem da Mlađan Dinkić i ljudi iz G17 plus drže svoja obećanja. To nije stranka koja problem nosi pred tuđa vrata, kako bi ga neko drugi rešio", kazao je Paskaljević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Još jedan udarac za Mađarsku

Godišnja stopa inflacije u Mađarskoj je u maju blago porasla sa aprilskih 3,7 odsto na četiri odsto, objavio je danas Centralni zavod za statistiku Mađarske (KSH).

12:14

10.6.2024.

1 d

Podeli: