Utorak, 17.01.2012.

15:35

Konkordija: Nađeno još pet tela

Ronioci našli još pet tela žrtava brodoloma luskuznog broda "Konkordija" koji se u petak nasukao kod ostrva Điljo, u Tirenskom moru. Broj žrtava povećan na 11.

Izvor: Beta

Default images

Tela pet žrtava su pronađena danas u potopljenom delu trupa luksuznog kruzera.

Još 29 osoba se vodi kao nestalo. Danas je objavljeno da je više od 70 putnika podnelo zajedničku tužbu protiv kompanije "Kosta", koja je vlasnik broda.

Oni traže odštetu od najmanje 10.000 evra zbog materijalne štete i pretrpljenog straha, upropašćenog odmora i opasnosti u kojoj su bili zbog brodoloma.

Na brodu je bilo 4.229 putnika i članova posade, od kojih se 29 vodi kao nestalo.

Za sada se sumnja da je nesreću skrivio kapetan, koji je veliki brod, dug gotovo 300 metara, nehotice usmerio u stenoviti plićak.
Spasilačke ekipe nastavljaju potragu za nestalim putnicima i ujedno pokušavaju da stabilizuju brod "Kosta Konkordija" kako se ne bi izlila nafta i samim tim, izazvala ekološku katastrofu.

Strahuje se da bi gorivo koje se nalazi na kruzeru moglo da ugrozi ostrvo Điljo. Holandska firma "Smit", koja je angažovana na saniranju štete na "Kosta Konkordiji", tvrdi da je potrebno između dve i četiri nedelje da sve gorivo bude uklonjeno iz prevrnutog broda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Masovni udar: Oglasilo se rusko ministarstvo

Oružane snage Ruske Federacije izvele su grupni udar visokopreciznim vazdušnim i morskim oružjem velikog dometa na ukrajinske energetske objekte koji podržavaju rad preduzeća vojno-industrijskog kompleksa, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

13:08

1.6.2024.

1 d

Podeli: