Utorak, 14.07.2015.

09:57

U padu ruskog aviona poginule dve osobe

Dva od sedam članova posade poginula su u padu ruskog strateškog bombardera na Dalekom istoku, saopštilo je rusko ministarstvo odbrane.

Izvor: Beta

Default images
Foto: Gettyimages

Bombarder "T-95MS", koji na sebi nije imao projektile, srušio se 80 kilometara od grada Habarovsk zbog zasad nepoznatog tehničkog problema.

Sedam članova posade iskočilo je padobranima, a dva su poginula prilikom prizemljenja, saopštilo je ministarstvo odbrane Rusije, navodeći da su ostali sleteli bezbedno i da su smešteni u bolnicu.

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da je suspendovalo sve letove "T-95MS" dok ne bude završena istraga.

Ovo je šesti incident u ruskom vojnom vazduhoplovstvu ovog leta. U poslednjem incidentu oba pilota bombardera "Su-26" su poginuli kada se taj avion srušio, takođe, na Dalekom istoku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

23 h

Podeli: