Utorak, 04.03.2008.

19:42

Amfilohije: Održati komunikaciju

Mitropolit Amfilohije rekao je da bez komunikacije sa onima koji štite svetinje SPC ne bi bio moguć opstanak Srba na Kosovu.

Izvor: FoNet

Default images

Posle redovne sednice Sinoda Srpske pravoslavne crkve (SPC), koji je zasedao u Pečkoj patrijaršiji, članovi Sinoda i mitropolit Amfilohije razgovorali su sa ljudima koji su se okupili posle zasedanja.

Odgovarajući na pitanje o saopštenju eparhije raško-prizrenske, koje je objavljeno u ponedeljak, a u kome se sveštenicima i monasima naređuje da ne održavaju nikakve kontakte sa kosovskim institucijama, predstavnicima Euleksa i država koje su priznale protivpravnu nezavisnost Kosova, mitropolit Amfilohije je odgovorio:

"Što se tiče opštenja sa onima koji su ovde već duže vremena, koji štite ove naše svetinje, koji su uvek pri ruci da pomognu eparhiji raškoprizrenskoj i manastirima, to uopšte ne dolazi pod znak pitanja. Mi smo upravo došli uz pratnju KFOR i sada nastavljamo taj put", rekao je mitropolit Amfilohije.

On je dodao "da bez te komunikacije ne bi bio moguć opstanak našeg naroda, naših svetinja i svih onih koji ovde žive."

Posle sednice članovi svetog arhijerejskog sinoda posetili su Visoke Dečane, Đakovicu, hram Sv. Đorđa u Prizrenu i obnovljeni episkopski dvor u ovom gradu, prenosi KiM radio.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: