Društvo 0

01.06.2024.

17:42

Evo kada počinje Sremska kulenijada kod Šida

U selu Erdevik kod Šida u subotu 8. juna održaće se tradicionalna Sremska kulenijada.

Izvor: Tanjug

Evo kada počinje Sremska kulenijada kod Šida
Veronika Kovalenko/Shutterstock

Podeli:

Na Sremskoj kulenijadi će se pored predstavljanja najatraktivnijeg proizvoda od svinjskog mesa - kulena, održati i takmičenje u njegovoj proizvodnji u prirodnom i veštačkom omotaču, najavila je Turistička organizacija Srbije (TOS).

Kako se navodi, ova manifestacija je izložbeno-prodajnog i takmičarskog karaktera i pored kulena, posetioci će moći kupiti i druge suhomesnate proizvode, kao i razni specijalitete iz "Sremačke kuhinje".

Biće upriličen i celodnevni kulturno-umetnički program kroz nastupe preko 15 kulturno-umetničkih društava i etno grupa.

Sremsku kulenijadu organizuju Opština Šid, Mesna zajednica Erdevik, Kulturno obrazovni centar Šid, TO Šid i Privredna komora Srema.

Organizatori podsećaju da već treću deceniju opština Šid ima priliku da ugosti veliki broj posetilaca koji će na poseban način, kroz ukuse, mirise, muziku i igru upoznati tradiciju, kulturu i život u Sremu.             

Dodaju i da manifestaciju poseti preko 5.000 ljudi i da oko 80 izlagača učestvuje u takmičarskom delu za najbolji kulen godine.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Hronika

Eksplozije kod Kragujevca

Tim za uništavanje neeksplodiranih ubojnih sredstava u kamenolomu Straževica kod Kragujevca uništio je još jedno neeksplodirano ubojito sredstvo, minobacačku minu 45 mm.

14:36

18.7.2024.

23 h

Društvo

Nove linije preko Pupinovog mosta

Uz autobusku liniju 85, preko Pupinovog mosta u planu je uvođenje još tri autobuske linije, čime bi se kompletna banatska strana Beograda povezala sa Bačkom ulicom u Zemunu.

21:16

17.7.2024.

1 d

Podeli: