Sreda, 13.02.2013.

23:21

Bez grejanja zbog štrajka u toplani

Oko 1.500 korisnika centralnog grejanja i zaposleni u oko 300 javnih ustanova, banaka i raznih firmi je bez grejanja zbog štrajka zaposlenih u toplani.

Izvor: Večernje novosti

Default images

Zbog hladnih učionica i nehumanih uslova za nastavu, u sredu nisu radile tri novopazarske škole, dve srednje i jedna osnovna, oko 3.500 đaka ostalo je kod kuće. U sredu niko nije mogao da kaže kada će nastava u ovim školama biti nastavljena, jer se ne zna kada će štrajk u toplani biti prekinut, a radijatori ponovo topli.

Sigurno je da nastave neće biti ni u četvrtak. Predstavnik štrajkača Saša Milutinović izjavio je da radnici toplane pregovaraju sa predstavnicima Gradske uprave i da im je obećana jedna plata, ali da to nije dovoljno za prekid štrajka.

"Šta da uradimo sa jednom zaradom. Istrajaćemo u našim zahtevima. Tražimo naše pošteno zarađene plate, čim ih dobijemo odmah ćemo potpaliti kotlove", istakao je Milutinović uz izvinjenje svim korisnicima koji redovno plaćaju grejanje.

Direktor JP "Gradska toplana" Bojan Biočanin smatra da je izlaz samo u redovnom plaćanju grejanja. Ovom preduzeću građani i novopazarske firme i ustanove duguju oko 120 miliona dinara. Prinudna isključenja, tamo gde su tehnički bila izvodljiva, nisu dala rezultat, pa je "Toplana" mesecima u ozbiljnim finansijskim problemima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

1 d

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Podeli: