"SNS će sprovesti 6. oktobar"

Ministar poljoprivrede Goran Knežević kaže za "Pres" da će SNS sprovesti tzv. "šesti oktobar", odnosno reforme koje građani već dugo očekuju.

Izvor: B92

Subota, 27.10.2012.

22:43

Default images

"Trudiću se da kao najstariji član rukovodstva SNS prenesem mlađim kolegama svoja politička iskustva i da zajedno s njima izgradim stranačku infrastrukturu koja će dugo biti najbolja na političkoj sceni Srbije. SNS će sprovesti reforme koje građani već dugo očekuju, ono što mnogi nazivaju šestim oktobrom. To doživljavam i kao svoju ličnu misiju i politički zadatak", ističe on.

Na pitanje s kim najbolje sarađuje u Vladi, Knežević je odgovorio: "Korektno sarađujem sa svim kolegama, a najintenzivnije sa Aleksandrom Vučićem". On je kazao i da "u SNS nema predrasuda i podela po političkoj prošlosti i da svako ima jednake šanse da napreduje, ukoliko ima dobar izborni rezultat iza sebe".

"SNS je nova stranka, postoji četiri godine, a ja sam znatno učestvovao u njenom profilisanju i izbornom rezultatu. Moj izbor za potpredsednika Glavnog odbora pokazuje da u SNS-u nema predrasuda i podela po političkoj prošlosti", istakao je ministar.

Knežević je kao gradonačelnik Zrenjanina i funkcioner DS uhapšen oktobra 2008. godine i osumnjičen kao organizator kriminalne grupe. Specijalni sud izreći će 1. novembra konačnu presudu.

"Očekujem oslobađajuću presudu. Mirno spavam, jer znam da nisam uradio ništa protiv zakona. Nisam baš potpuno spokojan, doza zebnje postoji, jer se protiv mene više od četiri godine vodi montiran proces bez ikakvog osnova. Ne postoji čovek koga to ne bi uznemirilo", ističe on.

Knežević kaže i da "uopšte ne razmišlja o mogućnosti da sud donese osuđujuću presudu".

"Nepravednih presuda u Srbiji je bilo previše i zato mnogi danas, posle nekoliko decenija, dobijaju sudske rehabilitacije, a Srbija gubi mnogo sporova protiv svojih državljana pred sudom za ljudska prava u Strazburu. Setimo se samo da su i Nikola Pašić i Josip Broz svojevremeno bili osuđeni. Pa valjda su prošla ta vremena. Ne očekujem da mi bude učinjena takva nepravda, nadam se da smo kao država i društvo dovoljno napredovali da nam se greške iz prošlosti ne ponavljaju i da politički motivisanih presuda više neće biti", objašnjava on.

Upitan da li će tužiti državu ako presuda bude oslobađajuća, budući da je 13 meseci proveo u pritvoru, odgovorio je: "O tom potom".

Ceo intervju sa ministrom Goranom Kneževićem možete pročitati ovde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

87 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: