Besplatno zemljište za Srbe sa KiM

“Međunarodni faktor ima ponižavajući odnos prema legitimnim zahtevima Srba u svim srpskim zemljama" , kaže predsednik RS Milorad Dodik za list "Danas".

Izvor: B92

Sreda, 26.10.2011.

19:32

Default images

Dodik objašnjava da je to proces koji traje godinama.

On navodi da je kosovska kriza samo nastavak takvog stava mnogih na Zapadu prema srpskom nacionalnom interesu.

Dodik kaže da podržava Srbe sa Kosova jer je njihova borbe pravedna, a da Amerika i EU ponižavaju njihovu borbu i njihove zahteve.

“Koristim svaku priliku i način da ih podržim. Oni su pronašli originalan način da se bore za svoja prava i ja to pozdravljam”, objasnio je predsednik RS.

Budući da boravi u SAD već neko vreme, Dodik nije bio u prilici da pažljivo prati najnovija dešavanja u vezi sa barikadama, te nije detaljno upoznat ni sa izjavom predsednika Srbije Borisa Tadića, koji je pozvao Srbe da propuste KFOR i Euleks, pod uslovom da ne prevozi kosovske carinike.

Ipak, predsednik RS kaže da podržava i kosovske Srbe i politiku države Srbije i dodaje da iznosi svoje principijelne stavove.

Na pitanje šta Beograd treba da poruči Srbima sa severa Kosova, Dodik smatra da ne samo Beograd, već i Banjaluka, treba da pozovu sve Srbe sa severa, ali i juga Kosova, koji žele da se isele, da dođu u Srbiju i RS, gde će im biti omogućeno besplatno zemljište.

Dodik završava višednevnu posetu Vašingtonu, gde se, između ostalih, sastao sa zamenikom pomoćnika državnog sekretara SAD Filipom Rikerom i predstavnicima srpsko-američkih udruženja i Srpske pravoslavne crkve.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: