OD JANUARA NOVOSADSKI MOST BICE OTVARAN DVA PUTA NEDELJNO

Izvor: B92

Subota, 01.12.2001.

18:00

Default images
Po sporazumu Dunavske komisije i saveznih vlasti, od januara sledece godine most na barzama kod Novog Sada bice otvaran dva puta nedeljno za brodski saobracaj. Predstavnici lokalnih vlasti, iako su prihvatili odluku, upozoravaju na neophodnost koriscenja ovog prelaza preko mosta, javlja dopisnik B92, Dragan Gmizic.

Dunavska komisija saopstila je tokom ove nedelje da je sa saveznim vlastima postignut sporazum po kojem bi se od 01. januara sledece godine most na barzama kod Novog Sada otvarao dva, da bi od marta iste godine taj broj iznosio tri puta nedeljno. Medjutim, prema recima predsednika Izvrsnog odbora Novog Sada Branislava Pomoriskog Dunavsku komisiju iskljucivo zanima plovidba Dunavom ali ne i resavanje ostalih problema.

''Predstavnici Dunavske komisije nastupaju sa pozicija ''svrsenog cina''

i kazu nam - ili ce te otvarati barze ili necemo pomoci u izgradnji mosta Slobode. Skupstina Novog Sada nije imala drugu opciju nego da prihvati taj uslov'' rekao je Pomoriski.

Prema podacima kojima raspolaze ''Heroj Pinki'', preduzece koje odrzava barze na Dunavu, frenkfentnost saobracaja tokom zimskog perioda preko ovog prelaza manja je tako da nece biti problema prilikom otvaranja vise puta nedeljno. Slobodan Rubezic director ovog preduzeca rekao nam je da se novosadjani moraju pomiriti sa cinjenicom da se most otvara jos jedanput nedeljno kako ne bi trpeli oni, ciji brodovi tuda prolaze i koji ce omoguciti izgradnju Mosta slobode. Gradska skupstina na nedavnom zasedanju prihvatila je da se od sledece godine most na barzama otvara dva puta nedeljno, ali kako nam je Pomoriski rekao na narednom zasedanju Skupstine bice podneti i dodatni zahtevi.

''Pre svega da se taj most otvara iskljucivo nocu i to izmedju 22:00 - 05:00, da se konacno resi pitanje kome ide novac od otvaranja barzi i ko je njihov vlasnik ali i pitanje sta je sa Zezeljevim mostom koga niko ne spominje. Ostacemo pri stavu da se barze ne usklanjaju sa Dunava sve dok se ne rese ova pitanja'' rekao je Pomoriski.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

13 h

Podeli: