Finale fer plej turnira

U okviru akcije Unicefa "Škola bez nasilja" na Novom Beogradu održano je regionalno finale fer plej turnira.

Izvor: B92

Subota, 11.10.2008.

18:25

Default images

Od ukupno 64 osnovne škole u regionu, na takmičenju učestvuje 11, a osnovcima su se pridružili i njihovi roditelji i nastavnici. Cilj turnira je promovisanje spotra među osnovcima, timski rad, tolerancija i fer plej u sportu i životu. Unicef kroz akciju protiv nasilja u školama, želi da uključi što više dece, roditelja i nastavnika.

“Ja sam jedan od članova vršnjačkog tima. Mi se trudimo da što više doprinesemo fer igri. Mi smo u žiriju i svako ima svoj zadatak, ja vodim koja ekipa ima pun sastav - to je jedan roditelj, 3 dečaka i 3 devojčice”m objašnjava Jelena Žeski.

Mladim košarkašima iz 11 osnovnih škola, koje su učestvovale na turniru pridružili su se i poznati košarkaš Saša Đorđević, gradonačelnik Beograda Dragan Đilas i sekretar za sport i omladinu Beograda Igor Miklja.

“Okupili smo se ovde pre svega sa jednom porukom - da se uvek okrećemo deci, da želimo da se bave sportom, da nas pobeđuju kao što su nas pobedili u basketu 3 na 3 i da uvek postoji osmeh onoga koji je poražen, stisak ruke jer to je fer plej”, kaže Saša Đorđević.

Kako Unicef promoviše fer igru, pobednik na takmičenju nije tim koji osvoji najviše bodova, nego onaj koji ima i najmanje faulova, najraznorsniji tim i najbolju saradnju igrača i trenera.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

12 h

Podeli: