SRS: Miting protiv separatizma

Aleksandar Vučić najavio da će radikali iduće sedmice u Beogradu organizovati skup protiv "okupatora i albanskih separatista".

Izvor: B92

Nedelja, 17.02.2008.

13:36

Default images

"Očekujemo da inicijativu prihvate premijer Vojislav Koštunica i predsednik Boris Tadić, i da Srbija jednim velikim skupom, najvećim u svojoj istoriji, pokaže celom svetu da se nikada neće odreći Kosova i Metohije", rekao je generalni sekretar Srpske radikalne stranke na konferenciji za novinare.

On je kazao da će skup, ako Koštunica i Tadić prihvate predlog radikala, biti održan u četvrtak u znak protesta zbog najavljenog jednostranog proglašenja nezavisnosti srpske pokrajine Kosovo.

"Kao država moramo da pokaže odgovornost prema svom narodu. Oni koji misle da su sve probleme rešili time što će beskrajno da slave na muci srpskog naroda, prevarili su se, jer nikada neće naći većinu u Srbiji koja će prihvatiti nezavisno Kosovo", poručio je Vučić.

On je rekao da je uveren da Kosovo nikada neće dobiti stolicu u Ujedinjenim nacijama, dokle god postoji podrška Rusije Srbiji.

Vučić je kazao da veruje da postoji način da Srbija uđe u veliku diplomatsku borbu za očuvanje Kosova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

10 h

Podeli: