Njujork: Mali avion udario u zgradu

Bejzbol igrač Kori Lidl i njegov instruktor poginuli su kada je njihova letilica udarila u stambenu zgradu u Njujorku.

Izvor: B92, Beta

Sreda, 11.10.2006.

21:19

Default images

Najmanje deset stanara zgrade lakše je povređeno u nesreći. Letelica se srušila u 14 sati i 40 minuta po lokalnom vremenu, a plamen koji je usledio zahvatio je dva sprata stambene zgrade na Menhetnu.

Intervencijom 150 vatrogasaca požar je ubrzo lokalizovan, pri čemu je 11 vatrogasaca zadobilo lakše povrede.

Tridesetčetvorogodišnji Kori Lidl igrao je za njujorške Jenkije, čija je uprava potvrdila da je srušena letelica pripadala njihovom igraču.

Prema nezvaničnim podacima, iz letelice je neposredno pre udara u zgradu upućen poziv sa pomoć zbog problema sa gorivom.

U intervjuu televitijskoj stanici BBC, predstavnici FBI-a ranije su odbacili mogućnost da je reč o terorističkom napadu. To su kasnije potvrdili i zvaničnici američke administracije.

Ubrzo nakon vesti o padu letelice, cene akcija na berzi u Njujorku počele su da padaju, ali je, nakon što je objavljeno da nije reč o napadu kakav je bio 11. septembra 2001. u kojem je poginulo oko 3.000 ljudi, vrednost akcija ponovo počela da raste.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: