Sud traži mišljenje iz Visbadena

Sudsko veće od Instituta za kriminalištičku tehniku iz Visbadena tražilo da se izjasni o mišljenju sudskih veštaka iz Srbije.

Izvor: B92, FoNet

Petak, 17.06.2005.

14:05

Default images

Veštaci iz Srbije Dušan Dunjić i Milan Kunjadić svedočili su na procesu optuženima za ubistvo premijera Srbije Zorana Đinđića. Predsedavajući Sudskog veća Marko Kljajević rekao je da u nalazu srpskih veštaka nema protivrečnosti s nalazima Instituta u Visbadenu, ali da postoje neki nedostaci u nalazu nemačkog Instituta, nastali zbog neposedovanja određenih podataka.

Sudski veštaci iz Srbije su u iskazu pred sudom naveli da su ustanovili da je na Đinđića pucano iz Ulice admirala Geprata i da su ispaljena dva metka, a nemački Institut će se izjasniti o tome da li prihvata nalaze sudskih veštaka iz Srbije o nastanku povreda kod Đinđića i njegovog telohranitelja Milana Veruovića, o stajnim tačkama oštećenih, o kretanju i položaju njihovih tela posle pada i o putanji metka od mesta ispaljivanja do mesta pogotka.

Bagzi traži status svedoka saradnika

Optuženi Dejan Milenković Bagzi ponudio je specijalnom tužiocu Jovanu Prijiću da bude svedok saradnik na suđenju za ubistvo Zorana Đinđića.

Advokat Radojičić izjavio je za FoNet da se ove sedmice sreo sa Prijićem i izneo mu predlog da Milenković bude svedok saradnik. “Ponudili smo da bude svedok saradnik, a Prijić odlučuje da li će staviti predlog pred sudeće veće”, podsetio je Radojičić.

Zakon predviđa, podseća Radojičić, da bi u tom slučaju sudeće veće donelo rešenje da li prihvata ili ne da Milenković bude svedok saradnik. Radojičić objašnjava da sada čeka na obaveštenje od Prijića šta će učiniti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: