U četvrtak predaja tela 22 Albanca

Izvor: B92

Sreda, 11.06.2003.

20:58

Default images

Predstavnici Koordinacionog centra za Kosovo i Metohiju u četvrtak će na graničnom prelazu u Merdaru, albanskim porodicama predati posmrtne ostatke 22 osobe, izveštava dopisnik Radija B92 Ljiljana Danilović. 

Posmrtni ostaci Albanaca koji su tokom leta 1999. godine stradali na Kosovu ekshumirani su iz masovne grobnice u Petrovom selu. Kako je rekao šef Biroa za kidnapovana i nestala lica Koordinacionog centra za Kosovo i Metohiju Gvozden Gagić, na toj lokaciji je ukupno ekshumirano 77 tela, od kojih je 11 predato početkom ove godine: “Trojice su braća Bitići, koji su predati američkoj vladi i osam su meštani Kosova, Albanci, koji su predati UNMIK-u i sada predajemo još 22, jer smo u međuvremenu i njih identifikovali. U narednom periodu očekujemo da ćemo sigurno za jedno mesec dana, najverovatnije imati još 20”, kazao je Gagić.

Inače, u tri masovne grobnice u Perućcu, Petrovom selu i Batajnici, ukupno je ekshumirano 930 tela za koja u Koordinacionom centru kažu da se radi o stradalim kosovskim Albancima. Prošlog meseca albanske porodice su preuzele 37 tela koja su ekshumirana u Batajnici, a prema rečima Gvozdena Gagića, preostali posmrtni ostaci su još uvek u procesu identifikacije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: